Sidor

fredag 30 juli 2010

HBT-frågorna är överspelade

Eller man kan i alla fall tro det, när sossarna Karin Jämtin och Dag Larsson på fullt allvar skiver en debattartikel, om att de vill införa "könsneutrala offentliga toaletter". Om HBT-peroners största problem verkligen hade varit att bestämma vilken dörr de ska välja när de ska på muggen, så vore det dags att helt enkelt släppa frågan, och lägga tid och energi på att lösa andra, och större samhällsproblem.

Fast självklart är det inte så. Men när politikernas PK-tjafs har gått så här långt, så är det något som är allvarligt fel.

Vad som är än värre är att samma politiker, som vill ha integrerade toaletter, inte ser några problem med att andra delar av samhället ska vara segregerat. Till exempel vill man att Stockholm ska införa så kallade "HBT-äldreboenden". Varför? Vilka omsorgsbehov har hetrosexella gamlingar, som bögar, flator, och så vidare saknar, och vise versa.

Det är Pride-festivaltider, och snart val, så jag antar att det är naturligt att politikerna slår knut på sig själva för att fjäska för alla grupper i samhället. Men när man målar upp en bild av människor som annorlunda, så leder det inte till ett jämlikt samhälle. Utan istället spär det på det alltför vanliga "vi och dom"-tänket.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar