Sidor

lördag 31 juli 2010

Tullen och polisen vill få rätt att stjäla

SvD rapporterar idag att polis och tull vill få rätt att stjäla helt lagliga varor från människor:


"Nu hoppas tullverket, polisen och andra myndigheter på ett lagförslag som gör det möjligt att beslagta misstänkta substanser innan de klassats som olagliga. Äldre- och folkhälsominister Maria Larsson (KD) har sagt att en effektivare lagstiftning är nödvändig för att få snabbare och skarpare verktyg mot droghandeln. Men på grund av de radikala förändringarna en sådan lag skulle innebära och den komplicerade naturen rent juridiskt, kommer den behandlas av riksdagen först i höst, och om antagen, träda i kraft 1 januari 2011."

Det borde vara självklart, i synnerhet för poliser, som borde ha åtminstånde ett litet hum om hur saker och ting ska fungera i en rättstat, att en sådan lag skulle strida mot både vett och sans. Att en minister är inne på samma spår är ännu värre. Fast å andra sidan kan man kanske inte förvänta sig mer av en regering, där inte ens Justitieministern har koll på vad rättssäkerhet innebär.

Det finns dock ett väldigt enkelt sätt att bli av med problemet att folk använder lagliga droger, som faktiskt kan ha vilken konstig effekt som helst: Att legalisera i alla fall vissa av de droger som idag är förbjudna. Då skulle folk dra i sig saker med mycket väl dokumenterade effekter.

En annan positiv sak med det skulle vara att mycket färre misshandlade människor skulle komma in på Sahlgrenskas akutmottagning, fredag och lördagskvällar. Alkohol gör, som bekant, vissa människor aggresiva. Det finns andra droger, som inte får folk att vilja slå ner sina medmänniskor.

1 kommentar:

  1. Så länge staten får lov att sälja preparat som dödar 2 barn i veckan och 15 vuxna per dag, så skall staten inte komma och bråka när vi närdrogförsäljare säljer grejer man inte kan dö av över huvud taget.
    I'm just saying...

    SvaraRadera